درچند روز گذشته ، پس از حادثه ترور وشهادت مجاهد نستوه شهید هنیه و مطالب و نظرات وتحلیلهای گوناگون ومتفاوتی که پس ازاین حادثه اسف بار در فضای مجازی منتشر شد،سوالاتی مطرح است که جهت بهره مندی از نظرات دوستان صاحبنظر واندیشمند به پاره ای از آنها اشاره میشود.البته با تاکیدی که به درس گرفتن از تاریخ وتجارب بشری توسط بزرگان شده است.
1.ایا اصولا تلاش برای صلح در دنیا بهتر است یا دمیدن بر شیپور جنگ؟
2.چه نوع جنگهایی و در چه شرایطی مفید ودر جهت پیشرفت جوامع بوده وکدامها موجب عقب ماندگی وپس رفت جامعه بشری.؟
3.ایا غیر از اینست که جنگها نهایتا به آتش بس وبعد صلح بین طرفهای درگیر وظالم ومظلوم شده است، البته بعد از خسارتهای فراوان جانی، مالی و معنوی؟ وقتی همه جنگها چنین سرنوشتی داشته چرا حاکمان وقدرتمندان ازابتدا در شروع یا ادامه جنگ جلوگیری نکرده اند.
4.از دیدگاه دینی واعتقادی آیا ما اجازه شروع به جنگ راداریم یا فقط موظف به دفاع هستیم؟
5.چند نمونه تاریخی: پذیرش صلح حدیبیه با تن دادن به خواسته های مشرکین،؟کوتاه آمدن مولا علی در تضییع حق مسلمش، چرا؟صلح امام حسن ع ونقدهای تندی که بایشان شد؟عدم ورود اکثر ائمه ع در مبارزه با ظالمان وتفاوت آنها با قیام حسینی،؟
6.به جز نبردهای ازادایبخش و ضد استبداد وضد استعمار ازجمله مصر ، هند، لیبی، الجزایر،ایران... کدامیک مورد افتخار است؟
7.ایاپذیرش آتش بس از طرف امپراطور ژاپن پس از بمب اتمی کار درستی بوده،؟
آیا پذیرش قطعنامه 598 کاری حکیمانه بوده یانه، آیا اگر بعد از فتح خرمشهر جنگ خاتمه داده شده بود به نفع مردم ونظام نبود؟
8.اصولا مرز بین عزت وحکمت،وبین جنگ آوری وپیشتازی در نبرد و تعقل واقدام سنجیده در برخورد با دشمنان کجاست؟ مرز بین شجاعت وازادگی با خود باختگی وذلت کجاست؟ چگونه هردو شیوه امام حسن وامام حسین ع را تحسین وتقدیر میکنیم؟
9.یکی از عوامل مخرب ونا صواب در ادامه یافتن جنگها که گاهی خسارتهای بالایی را هم همراه دارد منیتها،غرور،کینه،قدرت طلبی وگرفتاری در وسواس نفسانی از طرف سران طرفین درگیر درجنگهاست. چگونه میتوان از این افت در امان ماند؟
10.یکی از توصیه های دینی وعقلی بر رسی هزینه فایده در هر نوع اقدام از جمله ورود در یک اقدام نظامی است،از جمله برآورد خسارتهای جانی مالی وتبعات آن از ابعاد مختلف فرهنگی اجتماعی واقتصادی وروانی بر زندگی مردم وآینده کشورهاست.ایا این بررسی در جنگ غزه وتداوم آن نیز شده است،قطعا این نبرد دستاوردهای سیاسی، اجتماعی برای ملت فلسطین وافشای ماهیت ددمنش وضد بشری رابهمراه داشته، آیا این دستاوردها در ازای ویرانی غزه وشهادت بیش از 40 هزار انسان مظلوم وبی پناه وبیش از آن مجروح ومصدوم ومعلول قابل توجیه است.؟
به نظر میرسد یک انسان انقلابی.مسلمان وآزاد اندیش لازمست برای سوالات بالا پاسخ منطقی وقابل قبولی داشته باشد.
نظر شما چیست؟